Ska Soini snart säga ja?

16.09.2011 kl. 20:18
Ska fallet Halla-aho tolkas som att Soini vill visa vem som har makten?

Sannfinländarnas ordförande Timo Soini har fortfarande inte meddelat om han tänker ställa upp i presidentvalet i januari. Hans stöd i galluparna har heller inte varit särskilt stort, faktiskt mindre än Sannfinländarnas stöd som parti.

Soini har så här långt mest sett på då hans partibröder kommit med olika bisarra utspel, men i veckan satte han för första gången ner foten riktigt ordentligt då Jussi Halla-aho fick en två veckors utvisning från den sannfinländska riksdagsgruppen. Det här efter skriverier om att Grekland borde återinföra militärjuntan för att kunna få igenom alla nedskärningar som krävs på grund av den ekonomiska krisen. Lite märkligt att Soini valde att ryta till just på grund av det här då Halla-aho redan tidigare varit i blåsväder på grund av mycket grövre övertramp, exempelvis i samband med terrordåden i Norge.

Det hela bör därför tolkas som att Soini helt enkelt fick nog och ville ta avstånd från Halla-aho och den "invandrarkritiska" falangen inom partiet. Samtidigt inställer sig frågan om Soini på det här sättet ville få sympatierna, såväl folkets som mediernas, på sin sida? Kan det rent av vara så att han snart ger ett besked om att han ställer upp i presidentvalet?


När ger Soini besked om president-kandidaturen?
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 4 med bokstäver:

Den här bloggen upprätthålls av mig, Christoffer Gröhn. Jag jobbar som journalist och är speciellt intresserad av politik. Tanken med bloggen är att granska politiker och media under presidentvalskampanjen. Själv är jag politiskt oberoende och stöder inget enskilt parti. E-post: christoffer.grohn@helsinki.fi (Bloggen skapades inför riksdagsvalet och har därför namnet val2011, trots att presidentvalet hålls 2012)

Senaste kommentarer

12.02, 15:20Sista inlägget någonsin av Toffe
10.02, 18:12Sista inlägget någonsin av Anna/Pimples
08.02, 06:46Sista inlägget någonsin av Toffe
07.02, 21:58Sista inlägget någonsin av oraklet.ratata.fi
07.02, 20:26Sista inlägget någonsin av Benjamin