Är Niinistös kampanjarbetare livrädda?

13.01.2012 kl. 19:53

Sauli Niinistös kampanjmaskineri verkar inte fungera som de övriga kandidaternas.

Gjorde i dag en grej om en enkät inför presidentvalet där jag bad kandidaternas kampanjarbetare att kommentera de färska siffrorna (enkäten är hemlig till och med måndag).

Rörde mig i centrum av Helsingfors och Pekka Haavistos, Paavo Lipponens och Eva Biaudets stödtrupper kommenterade glatt opinionsmätningen, men då jag steg in på Cafe Niinistö och bad om en kommentar blev det stopp. Ingen ville kommentera, utan man bad mig vänta på några medarbetare som var på väg till cafeet. Så jag väntade snällt med bandspelaren i högsta hugg. Efter en stund anlände medarbetarna som jag hade hänvisats till, men inte heller de ville kommentera.

En av dem ringde upp partikansliet och gav efter en lång väntan besked om att enbart partisekreterare Taru Tujunen får kommentera.

"Du kan ringa henne", sades det åt mig.

Jag undrar varför det var så svårt för dem att säga något. En teori är att kampanjmaskineriet är väldigt toppstyrt och att bara vissa får uttala sig. Kan det vara så? Och är det för att man är så rädd att någon ska försäga sig?

Niinistös stab är måhända livrädda att göra misstag och att stödet därmed skulle minska.

  
Månne Niinistö agerar i rollen som "den stränga fadern" för sina kampanjarbetare? (Fotot är från Niinistös FB-sida)

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 4 med bokstäver:

Den här bloggen upprätthålls av mig, Christoffer Gröhn. Jag jobbar som journalist och är speciellt intresserad av politik. Tanken med bloggen är att granska politiker och media under presidentvalskampanjen. Själv är jag politiskt oberoende och stöder inget enskilt parti. E-post: christoffer.grohn@helsinki.fi (Bloggen skapades inför riksdagsvalet och har därför namnet val2011, trots att presidentvalet hålls 2012)

Senaste kommentarer

12.02, 15:20Sista inlägget någonsin av Toffe
10.02, 18:12Sista inlägget någonsin av Anna/Pimples
08.02, 06:46Sista inlägget någonsin av Toffe
07.02, 21:58Sista inlägget någonsin av oraklet.ratata.fi
07.02, 20:26Sista inlägget någonsin av Benjamin