Biaudet hävdar att IL:s kandidattest ljuger

16.01.2012 kl. 14:42

Enligt Iltalehtis kandidattest är Eva Biaudet den av presidentkandidaterna som hårdast motsätter sig eutanasi. Nu hävdar ändå Biaudet att kandidattestet ljuger.

I Iltalehtis kandidattest finns påståendet "Jag godkänner eutanasi" och är man fullständigt av annan åsikt är ens åsikt 100 procent samstämmig med Eva Biaudets. Inte ens Timo "allt liv är heligt" Soini tar lika starkt avstånd från eutanasi. Procenten för Soini är 84.

Jag skrev om det här på Twitter i går och nu har Biaudet själv kommenterat med att "det är ett "tryckfels"misstag. Det borde ha korrigerats."

Biaudet påpekar också hur hon tagit ställning för eutanasi genom motioner. Och enligt HS:s kandidattest är hon dessutom den enda som entydigt tar ställning för eutanasi och tycker att lagen borde ändras.

Märkligt ändå att två kandidattest ger diametralt olika svar. Och att Iltalehti inte har korrigerat missen. Kanske det gäller att förhålla sig ännu mera skeptiskt till kandidattesten efter det här avslöjandet?


Enligt IL:s kandidattest motsätter sig Biaudet eutanasi å det skarpaste. Kandidattestet är ändå helt felaktigt, meddelar Biaudet.

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 3 med bokstäver:

Den här bloggen upprätthålls av mig, Christoffer Gröhn. Jag jobbar som journalist och är speciellt intresserad av politik. Tanken med bloggen är att granska politiker och media under presidentvalskampanjen. Själv är jag politiskt oberoende och stöder inget enskilt parti. E-post: christoffer.grohn@helsinki.fi (Bloggen skapades inför riksdagsvalet och har därför namnet val2011, trots att presidentvalet hålls 2012)

Senaste kommentarer

12.02, 15:20Sista inlägget någonsin av Toffe
10.02, 18:12Sista inlägget någonsin av Anna/Pimples
08.02, 06:46Sista inlägget någonsin av Toffe
07.02, 21:58Sista inlägget någonsin av oraklet.ratata.fi
07.02, 20:26Sista inlägget någonsin av Benjamin