Är det plötsligt okej att ge efter för Islam?

25.01.2012 kl. 10:59

"Pekka Haavisto kan inte bli president för att han är homo. Tänk nu lite vilket mottagande han skulle få till exempel i arabvärlden."

Det här argumentet har flitigt lyfts fram i flera debatter på webben under de senaste dagarna. Det paradoxala är ändå vilken grupp som lyfter upp argumentet som orsak till att inte rösta på Haavisto.

Ofta är det nämligen värdekonservativa väljare som i första omgången kan ha röstat på Timo Soini. Och ofta skriver dessa samma personer svavelosande inlägg på Hommaforum om hur Finland inte ska ge efter för trycket från islam. Speciellt i samband med diskussioner om skolorna i Finland ska anamma muslimska traditioner har de här islam-motståndarna ofta varit av den åsikten att vi inte ska ge vika för muslimska traditioner utan hålla hårt på våra egna.

Nu är det däremot annat ljud i skällan. Nu är det plötsligt okej att Finland ger efter för Islam, till och med så mycket att muslimerna ska få bestämma vem vi väljer till president.

Galet, inte sant?


Tysklands utrikesminister Guido Westerwelle är öppet homosexuell och har utan problem varit på statsbesök i arabvärlden. Här med Omans sultan Qaboos bin Saeed.

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 7 med bokstäver:
Utmärkt Bild :)
Jonas25.01.12 kl. 13:02
Hehe, jo - hittade bilder på Westerwalle i sällskap med olika arabledare på en blogg.
25.01.12 16:47

Den här bloggen upprätthålls av mig, Christoffer Gröhn. Jag jobbar som journalist och är speciellt intresserad av politik. Tanken med bloggen är att granska politiker och media under presidentvalskampanjen. Själv är jag politiskt oberoende och stöder inget enskilt parti. E-post: christoffer.grohn@helsinki.fi (Bloggen skapades inför riksdagsvalet och har därför namnet val2011, trots att presidentvalet hålls 2012)

Senaste kommentarer

12.02, 15:20Sista inlägget någonsin av Toffe
10.02, 18:12Sista inlägget någonsin av Anna/Pimples
08.02, 06:46Sista inlägget någonsin av Toffe
07.02, 21:58Sista inlägget någonsin av oraklet.ratata.fi
07.02, 20:26Sista inlägget någonsin av Benjamin