Sista inlägget någonsin

07.02.2012 kl. 18:54
Valet är avgjort och därmed är det dags för Valfeber att säga tack och adjö. Det här är den här bloggens allra sista inlägg.

Med risk för att det låter som om jag är Jutta Urpilainen vill jag till att börja med tacka alla som i olika sammanhang har kommenterat min blogg. Överraskande många verkar ha läst vad jag har skrivit och det tackar jag ödmjukast för. Ni anar inte hur bra det känns att få positiv respons för det man gjort. Både "i verkliga livet" och virtuellt.

Någonting annat som jag kanske inte väntade mig i början var att den här bloggen gjorde mig till Radio Extrems valexpert. Tre gånger har jag nu gästat Jouren och kommenterat presidentvalet.

Dessutom verkar också politiker ha tagit min blogg på allvar och vad är väl roligare än det. Har fått svar per mejl på mina frågor av både Sauli Niinistös och Paavo Lipponens medarbetare. Och dessutom skickade Eva Biaudets presschef ett mejl och förtydligade Biaudets ståndpunkt gällande Nato (med anledning av ett blogg-inlägg).

Och till sist för vänner av statistik är här de fem mest lästa inläggen, enligt Google analytics, sedan september då jag började "president-blogga":

1. Biaudet tvåa efter Niinistö , 418 läsare (sådana som specifikt har gått in på just den adressen) Orsaken är att inlägget retwittrades av Eva Biaudet själv.
2. Är det plötsligt okej att ge efter för Islam?, 286 läsare
3. Pekka Haavisto som smycke, 273 läsare
4. Valfebers valprognos, 149 läsare
5. Så gick det i Svenska Yles valdebatt, 137 läsare


Valen säger tack och hej!
Kommentarer (7)
Spamfilter
Skriv siffran 2 med bokstäver:
Du har gjort ett bra bloggjobb Toffe!
karin.ratata.fi07.02.12 kl. 19:51
Ett bra jobb - har varit intressant att följa med. Och dessutom ett snyggt och värdigt avslut!
Staffan07.02.12 kl. 20:13
Synd att du slutar, men jag tror det är ett bra val (såg du vad jag gjorde där?). Valfeber har innehållit några av de mest insiktsfulla texterna jag läst på internet under det senaste året. Utan dig skulle jag inte ha haft någon koll på de två valen. Du har gjort ett sjuhelsikes bra jobb, min vän. (För övrigt skrattade jag högt år valbilden. Jag är trött.)
Benjamin07.02.12 kl. 20:26
Jag måste erkänna att du har tillfört seriositet och politisk debatt till den finlandssvenska bloggosfären, någonting som den desperat behövde. P.S: Jag skrattade inte högt åt valbilden. Trots att jag är trött. Eller okej, kanske lite.
oraklet.ratata.fi07.02.12 kl. 21:58
Tack alla för de värmande orden! Och kanske bra att jag slutar nu då det ännu finns något slags intresse för det jag skriver.
Toffe08.02.12 kl. 06:46
Hej! Jag uppskattade verkligen att följa med din bevakning av valen. Synnerligen intressant läsning och insiktsfulla perspektiv - samt välkommen bredd i den (speciellt finlandssvenska) valrumban. Synd men förståeligt att det nu tar slut här, men jag har på känn (och hoppas!) att det inte är sista gången vi får ta del av dina alster. Lycka till!
Anna/Pimples10.02.12 kl. 18:12
Tack, Anna för de fina orden! Och ja, kanske jag fortsätter i nån form också i framtiden. Får se. Vill inte lova nånting.
Toffe12.02.12 kl. 15:20

Den här bloggen upprätthålls av mig, Christoffer Gröhn. Jag jobbar som journalist och är speciellt intresserad av politik. Tanken med bloggen är att granska politiker och media under presidentvalskampanjen. Själv är jag politiskt oberoende och stöder inget enskilt parti. E-post: christoffer.grohn@helsinki.fi (Bloggen skapades inför riksdagsvalet och har därför namnet val2011, trots att presidentvalet hålls 2012)

Senaste kommentarer

12.02, 15:20Sista inlägget någonsin av Toffe
10.02, 18:12Sista inlägget någonsin av Anna/Pimples
08.02, 06:46Sista inlägget någonsin av Toffe
07.02, 21:58Sista inlägget någonsin av oraklet.ratata.fi
07.02, 20:26Sista inlägget någonsin av Benjamin